Strakke lijnen

Moderne binnendeuren

Als je gaat voor een modern interieur dat er strak en trendy uitziet, dan kan je natuurlijk best kiezen voor moderne binnendeuren. Minimalisme en stijl staan hierbij centraal. Door hun strakke lijnen of juist hun manier om zo goed als onzichtbaar te zijn, voorzien ze elk interieur van een unieke touch.

Adooré biedt veel verschillende soorten moderne binnendeuren zoals de L-frame en de X-frame. Scrol verder voor meer informatie over deze prachtige toevoegingen voor elk interieur.

Witte moderne binnendeuren in stijlvolle keuken

Peeters Interieur is verdeler van Adooré

A frame deur naar ingebouwde kast

A-frame

Witte deur bij een trap

L-frame

Onzichtbare witte plafondhoge pivotdeur in keuken

X-frame

prachtige witte binnendeuren met zwarte handgrepen, afgewerkt met een laminaat vloer

D-frame

SignALUre by Adooré

SignALUre

Opbouw schuifrail

Schuifdeuren

Stalen pivoterende deur pivot detail

Pivot

Moderne binnendeur open met greep
Minimalistisch & strak

Wat zijn moderne binnendeuren?

Een moderne binnendeur is zowel minimalistisch als stijlvol en enorm strak. Er zijn verschillende types die elk een andere feel voorzien bij je thuis. Zo heb je moderne blokdeuren, schuifdeuren, pivotdeuren etc.

Deze deuren zijn heel veelzijdig. Ze voelen zich uiteraard thuis in moderne en eigentijdse interieurs, maar door hun minimalistische look passen ze in elk interieur. Moderne binnendeuren zijn dus ook een goede keuze bij renovatieprojecten van oudere huizen.

Met moderne deuren geniet je optimaal van rust en ruimte bij je thuis. Hun strakke bouw zorgt voor een gevoel van ruimte.

De juiste keuze maken voor jouw interieur is moeilijk. Daarom staan we je graag bij in jouw zoektocht. Kom langs in onze showroom of stuur ons een bericht voor nuchter advies op maat. We helpen je graag de juiste keuze te maken.

Adooré deuren

L-frame van Adooré

L-frames zijn zeer strakke moderne deuren. Zoals alle andere deuren van Adooré, worden de L-frames volledig op maat afgewerkt. Je kiest volledig zelf de look van deze deur. Het deurblad kies je dus ook zelf. Deze hoeft niet vlak te zijn om de strakke look te bekomen omdat het kader hier al voor zorgt.

Deze deur is ook zeer geschikt voor renovaties omdat deze de mogelijkheid bieden om met een bredere omlijsting te werken. Ontdek meer informatie op de site van Adooré.

Adooré deuren

A-frame van Adooré

De A-frames van Adooré zijn een budgetvriendelijke variant op de L-frame. Ze zijn een volwaardige optie waarbij iets minder mogelijkheden beschikbaar zijn. Deze deur is bijvoorbeeld niet beschikbaar in een plafondhoge variant.

Net zoals de L-frame, zorgt een A-frame voor een strak en tijdloos geheel.

Naadloze aansluiting

Onzichtbare moderne binnendeuren

Onzichtbare binnendeuren zijn nog strakker dan de andere types van binnendeuren omdat ze zo goed als onzichtbaar zijn. Dit komt omdat ze naadloos bij de muur aansluiten, waardoor ze deel van de muur lijken.

Ze zijn een goede optie als je in een bepaalde kamer een echt ruimtegevoel wilt voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een kleine kamer wat groter te laten tonen of een grote ruimte groots doen lijken.

Witte moderne binnendeuren in kantoorruimte

Adooré deuren

X-frame van Adooré

X-frame deuren zijn de moderne variant van onzichtbare deuren. Het is geen overstatement om ze de definitie van strakheid te noemen omdat ze écht zo goed als onzichtbaar zijn. Er is geen zichtbare omlijsting aanwezig en je kiest zelf of je een X-frame met of zonder klink wilt plaatsen.

Verder zijn er qua slot 2 keuzes: een magneetslot of fusion sluiting. Het voordeel van een magneetslot? Het ziet er een stuk strakker uit dan de alternatieven. Heb je iets in je handen? Dan sluit je de deur gemakkelijk met je elleboog!

Moderne binnendeur open met greep
Eenvoud centraal

Moderne blokdeuren

Een moderne blokdeur plaatsen we in een strak kader van 40 millimeters breed en 3mm dik. Kenmerken van dit moderne deurtype: zeer strak en minimalistisch omdat eenvoud hier centraal staat. Dit zorgt voor een zeer modern geheel.

Adooré deuren

D-frame van Adooré

Op zoek naar een blokdeur die het strakke een stapje verder neemt? De D-Frame van Adooré is een binnendeur die nog strakker is afgewerkt dan andere blokdeuren. Deze wordt geplaatst in een dunne, naadloze deuromlijsting van 3mm dik, wat een extra strak uitzicht garandeert.

Deze deuren combineren ideaal met een aluminium plint die eveneens 3mm dik is.

De Adooré D-Frame is het betere alternatief voor een blokdeur. Meer weten over deze moderne binnendeur?

Adooré deuren

SignALUre van Adooré

Het aluminium frame van SignALUre heeft een breedte van 45mm en een muuropleg van 3mm, de muurdikte wordt eveneens afgewerkt in een aluminium profiel.

Het frame kan in 2 verschillende afwerkingen voorzien worden: poederlak of geanodiseerd. Poederlakken kan in elke RAL-kleur. De standaard kleur is RAL-9016. Kies je voor geanodiseerd? Dan kan dit in naturel, mat zwart of brons.

Het deurblad kan voorzien worden van een structuurlak die perfect afgestemd is op de poederlak van het frame. Een contrasterende kleur is ook mogelijk.

Een HPL-afwerking biedt eindeloos veel mogelijkheden om bijvoorbeeld de deur af te stemmen op je kasten of je keuken.

Bekijk zeker de pagina van Adooré met alle details. Of maak meteen een afspraak om SignALUre te ontdekken in onze showroom!

Naadloze aansluiting

Moderne schuifdeuren

Moderne schuifdeuren zijn er in allerlei soorten en vormen. Je kan kiezen tussen inbouw en opbouw. Meer info op onze pagina over moderne schuifdeurenEr is veel keuze, zeker als je denkt dat ze bij ons op maat gemaakt worden. Kenmerken van de moderne varianten: strak design en een geruisloze, vloeiende bediening.

Witte, ingebouwde moderne binnendeuren

Adooré deuren

Schuifdeuren van Adooré

Op zoek naar een strakke, moderne schuifdeur die je naar wenst laat afwerken? Dan is een Adooré schuifdeur de juiste keuze voor jou. Voor het beslag kies je tussen inbouw of opbouw. Deze laatstgenoemde is mogelijk tegen zowel de muur als het plafond.

Verder heb je de mogelijkheid om de schuifdeur te laten plaatsen met soft-close. Meer weten over je opties qua deurblad en afwerking?

Onzichtbare witte plafondhoge pivotdeur in keuken
Stijlvol & strak

Moderne pivotdeuren

Moderne pivotdeuren zijn enorm stijlvol en ook strak, een kenmerk van elk modern interieur. Ze worden geplaatst met draaipunten op zowel de vloer als het plafond die een andere ervaring bieden bij het openen. Hierdoor draaien ze ook in beide richtingen rond hun verticale as.

Adooré deuren

Pivot van Adooré

Deze moderne binnendeur heeft de uitstraling van de Adooré X-frame. De pivot van Adooré pivoteert naar beide kanten zodat ze zonder klink of greep geplaatst kan worden.

Is je interesse geprikkeld en wil je graag meer weten? Bekijk dan de pagina van Adooré over hun pivoterende binnendeuren.

Witte moderne binnendeur
Ruim assortiment

Moderne binnendeuren voor elk interieur

Er zijn verrassend veel soorten moderne binnendeuren, maar ook qua afwerking en materiaal zijn er veel verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld keuze tussen allerlei soorten witte moderne binnendeuren, moderne houten binnendeuren, moderne binnendeuren met glas…

Bij strakke deuren zoals de moderne, raden we aan om dezelfde kleur te kiezen als jouw muur of een andere kleur te kiezen die bij de muur aansluit. Denk hierbij aan een andere tint van dezelfde kleur bijvoorbeeld.

Kortom, voor ieder wat wils. Heb je graag wat meer informatie bij de verschillende afwerkingen? Dan raden we aan om eens langs te komen. In onze showroom kan je al onze deuren bezichtigen en je keuze baseren op jouw ondervindingen en ons nuchter advies.

FAQ

Veel gestelde vragen

Vanaf opmeting tot plaatsing bedraagt de gemiddelde levertijd +/- 8 werkweken. Let wel op: in veel gevallen zit onze planning meer dan 8 weken vooraf vol, dus wacht niet tot het laatste moment om je deuren te bestellen en zorg dat je tijdig in de planning zit. Opmeting kan altijd op een later tijdstip ingepland worden. Kom zeker ook tijdig langs voor info en / of een offerte aangezien de keuze van je deuren invloed kunnen hebben op andere factoren in je bouw zoals het pleisterwerk, chape / vloer (uitzetvoegen en vloerovergangen), de plinten, etc.

Wanneer je bij ons je binnendeuren bestelt, voorzien wij steeds een opmeting ter plaatse om zeker te zijn dat alle maten correct zijn. Om een correcte offerte te ontvangen, kan het echter wel handig zijn om zelf al eens de maten te nemen (bij benadering). Hoe meer info, hoe concreter en correcter je offerte.

Het plaatsen van de deuren gebeurt best zo laat mogelijk in de bouw/verbouwfase. Na het plaatsen van de deuren volgen enkel nog het plaatsen van de plinten en de schilderwerken. Zeker bij gelakte deuren kunnen de deuren best zo laat mogelijk geplaatst worden. Des te minder kans op beschadiging als men nog met grote elementen moet passeren of er nog andere werken moeten gebeuren. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat het vochtgehalte in je bouw niet te hoog meer is en dat er al verwarming voorzien is. De minimale temperatuur in de woonst dient +/- 14° te bedragen. Dit om vochtproblemen en kromtrekking van de deurbladen tegen te gaan.

Binnendeuren kunnen op zich relatief makkelijk vervangen worden. Toch zijn er heel wat elementen waar je rekening mee moet houden bij het vervangen van binnendeuren:

  • Plinten moeten mogelijk aangepast / terug aan gewerkt / bij gezet worden
  • In sommige gevallen dient het pleisterwerk bijgewerkt te worden. Het kan gebeuren dat bij het uitbreken van de oude deuren het pleisterwerk afbrokkelt.
  • Muren moeten mogelijk opnieuw geschilderd worden. Zie je dat niet zitten, kies dan een omlijsting die minimaal even breed is als de huidige en liefst nog ietsje breder.

Wil je in je nieuwbouw woning bijvoorbeeld om budgettaire redenen voorlopig deuren plaatsen, werk dan de plinten nog niet aan en schilder nog niet of zet enkel een grondlaag op de muren. Zeker als je de deuren op relatief korte termijn (na een paar jaar) wil vervangen. Dit bespaart je een hoop moeite en kosten bij het vervangen je deuren.

Je kan ervoor kiezen om je binnendeuren zelf te schilderen. De meeste deuren zijn zowel gelakt verkrijgbaar als in schilderversie. Wil je een mooi resultaat bekomen, hou er dan wel rekening mee dat je de deurbladen best uit de omkasting haalt en het beslag demonteert. Op die manier kan je veel nauwkeuring werken en zal het eindresultaat een stuk fijner zijn. Mocht je echter kiezen voor gelakte deuren je wil jaren later je deuren toch schilderen, dan is dat ook perfect mogelijk. Een primer is dan zelfs niet nodig; je kan ze meteen overschilderen.

Dit hangt af van veel verschillende factoren: het gebruikte materiaal, de gekozen afwerking, het type frame etc. Informeer goed bij jouw plaatser om verrassingen te vermijden. Kom langs Peeters Interieur en krijg meteen een prijsofferte mee!

Dit verschilt per deurtype. Een schuifdeur en pivotdeur plaatsen neemt veel meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld een blokdeur monteren. Wanneer we de plaatsing inplannen, laten we weten hoe lang we ongeveer nodig hebben. Zo ben je goed op de hoogte.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen of heb je graag nog wat extra informatie voor je een deur koopt? Laat gerust iets weten of kom langs. We helpen je graag de juiste keuze te maken.

Hoe gaan we te werk?

Stappenplan voor het aankopen van moderne binnendeuren

Stel je binnendeuren op maat samen in onze showroom

Kom langs in onze showroom in Meerhout en ontdek onze eindeloze mogelijkheden voor moderne binnendeuren. We tonen je verschillende modellen en vertellen je alles over de materialen en afwerkingsmogelijkheden. Tijdens dit bezoek bepaal je jouw voorkeuren, waarna we een totaalofferte samenstellen. Zo weet je meteen wat jouw nieuwe deuren zullen kosten, inclusief plaatsing.

Persoonlijke opmeting ter plaatse

Wanneer je jouw nieuwe binnendeuren bestelt, spreken we meteen een datum af voor gedetailleerde opmetingen ter plaatse en voor de plaatsing zelf. Zo zijn we 100% zeker dat de binnendeuren naadloos passen in de voorziene deuropeningen. Deze opmetingen zijn noodzakelijk voor het uitwerken van technische productietekeningen.

Vakkundige plaatsing door onze vakmensen

Voor de plaatsingsdatum bevestigen we onze komst. Onze eigen vakmensen staan in voor een perfecte plaatsing en afwerking. We leveren alles netjes op. Bij een vervanging van bestaande deuren nemen we, indien gewenst, de oude deuren en het afval mee zodat je meteen van jouw nieuwe deuren kunt genieten.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.