Schuifdeuren

Voordelen van een schuifdeur

Een schuifdeur is een fantastische toevoeging voor elke woning. Het verbindt bijvoorbeeld verschillende delen van je huis op een stijlvolle, unieke manier. Er zijn tal van redenen om voor een schuifdeur te kiezen. We sommen ze even voor je op. Adooré biedt ook strakke schuifdeuren aan, meer hierover verder op deze pagina.

Schuifdeuren worden geleid door een rail die aan het plafond of een muur gehangen wordt. Hierdoor is de bediening geruisloos en vloeiend. Doordat de deur zijdelings glijdt, kan deze niet dichtslaan door tocht. Een aangenaam voordeel dat je deur beschermt tegen schade.

Met een schuifdeur kan je twee ruimtes op een unieke manier verbinden of een ruimte gemakkelijk opsplitsen in 2 ruimtes zonder ingrijpende werken.

Een traditionele deur zoals een blokdeur heeft een draaihoek die zorgt voor plaatsverlies. Schuifdeuren hebben dit niet. De deur glijdt langs de muur en neemt minder plaats in. Zo kan je de oppervlakte in jouw huis efficiënter benutten.

Als je een ruimte een nieuwe indeling wilt geven, dan kies je best voor een schuifdeur. Deze deelt de ruimte op, maar biedt de mogelijkheid om de originele feel van de ruimte te behouden door ze volledig open te zetten.

Moderne witte schuifdeur op maat open

Adooré deuren

Schuifdeuren van Adooré

Op zoek naar een strakke, moderne schuifdeur die je naar wens afwerkt? Dan is Adooré de juiste keuze. Voor het beslag kies je tussen inbouw of opbouw.

Bij inbouw schuift de deur de muur in als je ze open zet. Voor opbouw heb je de keuze om de rails vast te maken aan de muur of aan het plafond. Soft-close is ook een optie bij Adooré.

Adooré deuren

Schuifdeuren van Adooré

Op zoek naar een strakke, moderne schuifdeur die je naar wens afwerkt? Dan is Adooré de juiste keuze. Voor het beslag kies je tussen inbouw of opbouw.

Bij inbouw schuift de deur de muur in als je ze open zet. Voor opbouw heb je de keuze om de rails vast te maken aan de muur of aan het plafond. Soft-close is ook een optie bij Adooré.

Witte schuifdeur met wit gelakte rail open

Stijlvol en ruimtebesparend

Schuifdeur in wand

Als je voor een schuifdeur kiest die als het ware verdwijnt in jouw muur, dan kies je voor een technisch perfect, stijlvol en ruimtebesparend type van schuifdeuren. Het gevoel van ruimte is bij deze variant het grootst omdat de deur geen plek inneemt naast de muur. Je bent vrij in de keuze van je deurpaneel. Ons grote assortiment van kleuren en afwerkingen zal je zeker bekoren. Fan van modern en strak? Of heb je liever een landelijke variant? Kom eens langs om alle mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag verder.

Genieten van superzonnige dagen

Glazen schuifdeuren

Een schuifdeur uit glas is een fantastische manier om twee ruimtes met elkaar te verbinden. Het zorgt voor een gevoel van luxe en laat veel licht door. Hierdoor zal je interieur beter verlicht worden en kan je nog meer genieten van die superzonnige dagen. In moderne interieurs voelt helder, gehard glas zich helemaal thuis. Heb je liever een schuifdeur die redelijk veel licht doorlaat, maar ook de nodige privacy biedt? Dan is mat glas of gezandstraald glas een beter alternatief.

Lichtdoorlatend

Steel look schuifwanden

Een steel look schuifwand is een soort deur die bestaat uit verschillende delen glas die opgesplitst worden met aluminium of hout dat afgewerkt is om een stalen uitstraling te bekomen.
In onze showroom vragen mensen vaak naar glazen deuren of schuifwanden en bedoelen ze eigenlijk deze variant.
In de volksmond worden steel look schuifwanden dus wel eens glazen schuifwanden of schuifdeuren genoemd.

Volledige vrijheid bij het design

Schuifdeuren op maat

Als je een huis koopt, zijn er al deuropeningen aanwezig. Deze zijn vaak gebaseerd op standaardmaten. Dit is een beperking die qua design heel wat vrijheid wegneemt. Het handige aan een schuifdeur op maat, is dat je van een volledige vrijheid geniet bij het design. Je kan bijvoorbeeld een deur kiezen die wat groter is dan de deuropening.

Heb je verschillende deuropeningen die geen standaardmaten zijn? Dan is een schuifdeur op maat een echte must. Je kiest zelf het formaat en de vorm die het best bij jouw interieur past. Doe gerust beroep op onze ervaring om te bepalen welke schuifdeur de beste is voor jouw situatie.

Met ons vakmanschap en onze ervaring slaap je op twee oren. We voorzien elke deur van de gewenste afmetingen en een perfecte afwerking. Wil je graag meer info over onze schuifdeuren op maat? Neem gerust contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

Schuifdeur in opbouw

Gevoel van ruimte

Dubbele schuifdeuren

Een dubbele schuifdeur bestaat uit 2 panelen die je elk apart kunt verstellen. Met deze deur maak je optimaal gebruik van een ruime doorgang en creëer je een groots gevoel in huis. Net als onze andere schuifdeuren, zijn deze beschikbaar in verschillende materialen zoals hout en staal.

Als je de dubbele schuifdeuren volledig opent, creëer je een gevoel van ruimte doordat de twee aangrenzende kamers één worden. Er is voor iedereen wel een dubbele schuifdeur die naadloos in hun interieur past.

Kies je voor de variant waarbij de panelen op één rail verschuiven? Dan komen ze tegen elkaar te staan als de deur gesloten is. Veel mensen verkiezen deze variant. Als je liever zo veel mogelijk plaats bespaart, dan is de variant met 2 rails een betere keuze. De 2 panelen hangen hierbij over elkaar wanneer de deur geopend is.

FAQ

Veel gestelde vragen

Een schuifdeur neemt minder plek in dan een draaideur, maar je hebt natuurlijk ook wat plek nodig om door de deuropening te kunnen wandelen. Je bespaart plaats doordat er geen draaihoek aanwezig is, je moet toch 70-80 cm rekenen om een doorgang te creëren. Qua dikte moet je 5 à 10 cm rekenen om de schuifdeur te monteren.

De prijs van een binnen schuifdeur hangt af van het gebruikte materiaal, de afwerking ervan, het montagesysteem en uiteraard ook de afmetingen. Bij ons krijg je meteen een offerte mee als je langskomt om een deur te kiezen. Zo weet je meteen welke prijs jouw nieuwe deur heeft.

Een schuifdeur kost meer dan de standaard draaideuren. Het heeft wel een aantal voordelen die een draaideur niet heeft. Denk dus goed na of je de voordelen ervan volledig kunt benutten.

Vrijwel elke draaideur kan je gebruiken als schuifdeur. De deur wordt hierbij langs de bovenkant gemonteerd op de rail in plaats van langs de zijkant van de deuropening met gebruik van scharnieren.

De inbouwrail moet gemonteerd worden in het plafond vooraleer de wanden geplaatst worden. Nadat dit laatste gebeurd is, kan de rest van de schuifdeur geplaatst worden.

Wanneer de plakker al geweest is en het plafond verstevigd is, kan de schuifdeur op het plafond gemonteerd worden.

Een schuifdeur kan opbouw geplaatst worden tegen het plafond of tegen de muur. Belangrijk hierbij is dat het plafond verstevigd is in geval van een verlaagd plafond. Ook bij muurmontage dient de muur verstevigd te zijn indien de muur gyproc is. Bij stenen muren of welfsel plafonds is er geen versteviging nodig. Daarnaast bestaan er ook inbouwsystemen die in het plafond kunnen ingewerkt worden. Deze dienen reeds in ruwbouwfase geïnstalleerd te worden.

Een inbouwrail moet geïnstalleerd worden in ruwbouwfase vooraleer de bezetter komt. De schuifdeur zelf wordt achteraf geplaatst, eventueel samen met de gewone deuren. Een opbouw schuifdeur (muur of plafond) kan gemeten en geplaatst worden zodra alles gepleisterd is en de vloer ligt.

 

Een schuifdeur hangt in de meeste gevallen ongeveer 1 à 1,5 cm van de muur. Dit kan verschillen van systeem tot systeem en hangt soms ook van de dikte van de plinten af. De schuifdeur zou de plinten namelijk niet mogen raken om goed te kunnen functioneren.

 

Standaard wordt er 2,5cm overlapping voorzien aan elke zijde. Indien gewenst kan de overlapping ook breder zijn. Minder overlapping is in de meeste gevallen niet aangewezen omdat je dan zijdelings tussen de deur en de muur door kan kijken.

Schuifdeuren worden meestal niet voorzien van een slot. Er bestaan echter wel manieren om een schuifdeur op slot te doen, maar dan moet er iets in de muur voorzien worden om een slot te kunnen voorzien, wat niet altijd evident is. Dit kan best situatie per situatie bekeken worden.

 

Hou er bij een schuifdeur altijd rekening mee dat je voldoende ruimte voorziet om de deur weg te schuiven. Je hebt steeds minimaal de breedte van het deurgat nodig naast de deur, om de deur kunnen weg te schuiven en de volledige doorgang te kunnen benutten.

Indien je een schuifdeur gaat inbouwen tussen 2 muren of tussen muur en kast, kies dan zeker voor een railsysteem waarbij de binnenrail kan gedemonteerd worden. Mocht er dan ooit iets aan het systeem zijn, hoef je niet de ganse muur / kast af te breken

 

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag hier niet tussen of heb je graag nog wat extra informatie voor je een deur koopt? Laat gerust iets weten of kom langs. We helpen je graag verder bij de juiste keuze te maken.

Hoe gaan we te werk?

Stappenplan voor het aankopen van schuifdeuren

Stel je schuifdeuren op maat samen in onze showroom

Kom langs in onze showroom in Meerhout en ontdek de eindeloze mogelijkheden voor schuifdeuren. We tonen je verschillende modellen en vertellen je alles over de materialen en afwerkingsmogelijkheden. Tijdens dit bezoek bepaal je jouw voorkeuren, waarna we een totaalofferte samenstellen. Zo weet je meteen wat jouw nieuwe schuifdeuren kosten, inclusief plaatsing.

Persoonlijke opmeting ter plaatse

Wanneer je jouw nieuwe deuren bestelt, spreken we meteen een datum af voor gedetailleerde opmetingen ter plaatse en voor de plaatsing zelf. Zo zijn we 100% zeker dat de schuifdeuren perfect passen in de voorziene deuropeningen. Deze opmetingen zijn noodzakelijk voor het uitwerken van technische productietekeningen.

Vakkundige plaatsing door onze vakmensen

Voor de plaatsingsdatum bevestigen we onze komst. Onze eigen vakmensen staan in voor een perfecte plaatsing en afwerking. We leveren alles netjes op. Bij een vervanging van bestaande (schuif)deuren nemen we, indien gewenst, de oude deuren en het afval mee zodat je meteen van jouw nieuwe schuifdeuren kunt genieten.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.