Natuurlijke uitstraling

Landelijke binnendeuren

Heb je een landelijk interieur? Dan kies je best voor landelijke binnendeuren. Deze deuren maken gebruik van hun natuurlijke uitstraling om de aandacht te trekken. Hierdoor is het belangrijk om de juiste deur te kiezen en te voorzien van een perfecte afwerking.

Strakke landelijke deuren zijn één van de specialiteiten van Peeters Interieur.

landelijke binnendeur wit
landelijke binnendeuren in witte kleur met groeven
Landelijk of modern?

Voordelen van landelijke binnendeuren

Strak landelijke binnendeuren zijn een moderne versie van de oude landelijke deuren die vroeger heel populair waren. Met deze variant haal je de sfeer van vroeger deels binnen, maar behoud je wel het strakke design in je interieur.

Deze toppers zijn beschikbaar in houtvarianten zoals eik of gelakt. Deze deuren voelen zich hierdoor helemaal thuis in een landelijk interieur, maar er zijn ook modernere variaties beschikbaar die in andere interieurstijlen passen.

landelijke look, extra lichtinval

Landelijke binnendeur met glas

Een landelijke binnendeur met glas is perfect voor mensen die houden van de landelijke look, maar ook meer lichtinval willen. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten glas zoals helder, gezuurd (mat) of gezandstraald.

Helder glas is de keuze van mensen die het meeste lichtinval willen en geen extra privacy nodig hebben. Mat glas is een betere keuze als je privacy wilt voorzien. Bij gezandstraald glas kies je zelf de balans tussen privacy en licht.

Als je kiest voor een strakke, landelijke deur met glas, dan kies je zelf de verdeling glas/hout. Er zijn verschillende roedeverdelingen beschikbaar. We voorzien veel keuze zodat je er kan kiezen die perfect bij jouw interieur passen!

Greep houten landelijke binnendeuren
Volledig op maat

Landelijke binnendeuren op maat

Qua design zijn er bij landelijke binnendeuren op maat enorm veel mogelijkheden. We kunnen bijvoorbeeld speciale groeven in de deur trekken op basis van jouw voorkeuren en de panelen volledig op maat maken. Hiernaast is het deurblad aanpassen om een landelijke look te verkrijgen ook een optie.

Verder kies je tussen een uitgebreide reeks kleuren en soorten lak om de landelijke look helemaal ‘af’ te maken. Omdat we al onze deuren op maat maken, kies je dus zelf de look die jouw landelijke deur met zich mee brengt.

Ben je bijvoorbeeld geen fan van een super strakke look? Laat dan de scharnieren meer uitstralen, kies voor een klink met meer karakter en combineer de juiste kleur en beslag. We staan je hier graag in bij.

Landelijke binnendeuren in combinatie met natuursteen
Landelijke binnendeuren close-up
Uitgebreid aanbod

Welk deursysteem bij landelijke deuren?

Een strak landelijke binnendeur kan je voorzien van verschillende systemen die elk hun voordelen en nadelen hebben. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een pivoterende landelijk deur te plaatsen, een standaard landelijke draaideur…

De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid. Ook klinken en scharnieren kunnen in verschillende uitvoeringen gemonteerd worden om de look van jouw landelijke deur helemaal ‘af’ te maken.

FAQ

Veel gestelde vragen

In een landelijk interieur voelt een landelijke deur zich natuurlijk volledig thuis. Het hout en de details erin sluiten zich naadloos aan bij de rest van het interieur.

Vanaf opmeting tot plaatsing bedraagt de gemiddelde levertijd +/- 8 werkweken. Let wel op: in veel gevallen zit onze planning meer dan 8 weken vooraf vol, dus wacht niet tot het laatste moment om je deuren te bestellen en zorg dat je tijdig in de planning zit. Opmeting kan altijd op een later tijdstip ingepland worden. Kom zeker ook tijdig langs voor info en / of een offerte aangezien de keuze van je deuren invloed kunnen hebben op andere factoren in je bouw zoals het pleisterwerk, chape / vloer (uitzetvoegen en vloerovergangen), de plinten, etc.

Wanneer je bij ons je binnendeuren bestelt, voorzien wij steeds een opmeting ter plaatse om zeker te zijn dat alle maten correct zijn. Om een correcte offerte te ontvangen, kan het echter wel handig zijn om zelf al eens de maten te nemen (bij benadering). Hoe meer info, hoe concreter en correcter je offerte.

Het plaatsen van de deuren gebeurt best zo laat mogelijk in de bouw/verbouwfase. Na het plaatsen van de deuren volgen enkel nog het plaatsen van de plinten en de schilderwerken. Zeker bij gelakte deuren kunnen de deuren best zo laat mogelijk geplaatst worden. Des te minder kans op beschadiging als men nog met grote elementen moet passeren of er nog andere werken moeten gebeuren. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat het vochtgehalte in je bouw niet te hoog meer is en dat er al verwarming voorzien is. De minimale temperatuur in de woonst dient +/- 14° te bedragen. Dit om vochtproblemen en kromtrekking van de deurbladen tegen te gaan.

Binnendeuren kunnen op zich relatief makkelijk vervangen worden. Toch zijn er heel wat elementen waar je rekening mee moet houden bij het vervangen van binnendeuren:

  • Plinten moeten mogelijk aangepast / terug aan gewerkt / bij gezet worden
  • In sommige gevallen dient het pleisterwerk bijgewerkt te worden. Het kan gebeuren dat bij het uitbreken van de oude deuren het pleisterwerk afbrokkelt.
  • Muren moeten mogelijk opnieuw geschilderd worden. Zie je dat niet zitten, kies dan een omlijsting die minimaal even breed is als de huidige en liefst nog ietsje breder.

Wil je in je nieuwbouw woning bijvoorbeeld om budgettaire redenen voorlopig deuren plaatsen, werk dan de plinten nog niet aan en schilder nog niet of zet enkel een grondlaag op de muren. Zeker als je de deuren op relatief korte termijn (na een paar jaar) wil vervangen. Dit bespaart je een hoop moeite en kosten bij het vervangen je deuren.

Je kan ervoor kiezen om je binnendeuren zelf te schilderen. De meeste deuren zijn zowel gelakt verkrijgbaar als in schilderversie. Wil je een mooi resultaat bekomen, hou er dan wel rekening mee dat je de deurbladen best uit de omkasting haalt en het beslag demonteert. Op die manier kan je veel nauwkeuring werken en zal het eindresultaat een stuk fijner zijn. Mocht je echter kiezen voor gelakte deuren je wil jaren later je deuren toch schilderen, dan is dat ook perfect mogelijk. Een primer is dan zelfs niet nodig; je kan ze meteen overschilderen.

Dit hangt af van veel verschillende factoren: het gebruikte materiaal, de gekozen afwerking, het type frame etc. Informeer goed bij jouw plaatser om verrassingen te vermijden. Kom langs Peeters Interieur en krijg meteen een prijsofferte mee!

Dit verschilt per deurtype. Een schuifdeur en pivotdeur plaatsen neemt veel meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld een blokdeur monteren. Wanneer we de plaatsing inplannen, laten we weten hoe lang we ongeveer nodig hebben. Zo ben je goed op de hoogte.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen of heb je graag nog wat extra informatie voor je een deur koopt? Laat gerust iets weten of kom langs. We helpen je graag de juiste keuze te maken.

Hoe gaan we te werk?

Stappenplan voor het aankopen van landelijke binnendeuren

Stel je binnendeuren op maat samen in onze showroom

Kom langs in onze showroom in Meerhout en ontdek onze eindeloze mogelijkheden voor binnendeuren. We tonen je verschillende modellen en vertellen je alles over de materialen en afwerkingsmogelijkheden. Tijdens dit bezoek bepaal je jouw voorkeuren, waarna we een totaalofferte samenstellen. Zo weet je meteen wat jouw nieuwe deuren zullen kosten, inclusief plaatsing.

Persoonlijke opmeting ter plaatse

Wanneer je jouw nieuwe landelijke binnendeuren bestelt, spreken we meteen een datum af voor gedetailleerde opmetingen ter plaatse en voor de plaatsing zelf. Zo zijn we 100% zeker dat de binnendeuren naadloos passen in de voorziene deuropeningen. Deze opmetingen zijn noodzakelijk voor het uitwerken van technische productietekeningen.

Vakkundige plaatsing door onze vakmensen

Voor de plaatsingsdatum bevestigen we onze komst. Onze eigen vakmensen staan in voor een perfecte plaatsing en afwerking. We leveren alles netjes op. Bij een vervanging van bestaande deuren nemen we, indien gewenst, de oude deuren en het afval mee zodat je meteen van jouw nieuwe deuren kunt genieten.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.