Minimalistisch & stijlvol

Blokdeuren

Blokdeuren zijn draaideuren die in een blokkader geplaatst worden. De deuren vormen een strakke afwerking voor elke doorgang. Een must in bijvoorbeeld moderne, open gangen.

Hierdoor zijn blokdeuren één van de meest minimalistische deuren en een uitstekende keuze als je jouw minimalisme binnen naar een nieuw niveau wilt tillen. De D-frames van Adooré nemen dit nog een extra stapje verder. Meer info hierover als je wat verder scrolt.

D-Frame blokdeuren in een gang, binnendeuren kopen
Witte blokdeur D-Frame
Perfect in een modern interieur

Wat is een blokdeur?

Als je op zoek bent naar een deur die in elk interieur een strakke, minimalistische en moderne touch toevoegt, dan is een blokdeur zeker iets voor jou.

Blokdeuren zijn bij ons altijd 100% maatwerk. Dit voor de blokdeuren van ‘gewone’ hoogte en de plafondhoge variant. Bij deze laatstgenoemde krijgt je ruimte een optisch groter gevoel.

De term blokdeur wordt vaak verward met de term onzichtbare deur. Deze laatste is een deur die zonder omlijsting geplaatst wordt en volledig gelijk staat met de muur. Onzichtbare deuren zijn bij ons ook beschikbaar, net als de Adooré X-frames. Vraag ernaar in onze toonzaal!

Adooré deuren

D-frame van Adooré

De D-frames van Adooré zijn plafondhoge deuren die nog strakker en moderner zijn afgewerkt. Ze zijn voorzien van een dunne, naadloze deuromlijsting van amper 3mm op de muur. De combinatie van deze omlijsting en de deur zelf zorgt voor een extra strak uitzicht. Kortom, ze zijn het betere alternatief voor een blokdeur!

Alsof je de muur opentrekt

Blokdeuren zijn de definitie van minimalisme

Deze minimalistische deuren creëren een uniek geheel doordat ze zo strak zijn. Ze zijn dus een fantastische keuze voor mensen die een ruimte volledig willen afsluiten van andere ruimtes op één van de meest minimalistische manieren. Om dit effect te benadrukken, kiezen de meeste mensen voor een blokdeur in dezelfde kleur als de muur.

De blokdeur wordt als één geheel in de muur gemonteerd met omlijsting. Scharnieren worden in de deur zelf gefreesd en zijn dus onzichtbaar als de deur gesloten is. Een magneetslot voorziet de deur van een onzichtbaar slot dat eveneens in de deur zelf gemonteerd wordt.

Greep D-Frame blokdeuren
Adooré deuren

SignALUre van Adooré

De SignALUre lijn van Adooré bestaat uit een reeks blokdeuren die afgewerkt worden met een aluminium frame dat een breedte heeft van 45mm en een deuropleg van 3mm. De muurdikte wordt ook afgewerkt in een aluminium profiel.

Als deurblad kies je tussen een fineer eik of aluminium look afwerking. Qua kleur zijn er veel mogelijkheden voor het houten deurblad. Dit geeft de mogelijkheid om te kiezen tussen het strakke traceless mat zwart of een contrasterende kleur als je eens gek wilt doen. Met fineer eik kan je de deur bijvoorbeeld laten matchen met je kasten of keuken.

Heb je interesse? Bekijk zeker de pagina van Adooré met alle details. Of maak meteen een afspraak om de SignALUre deuren te bezichtigen in onze showroom!

3 witte blokdeuren op maat naast elkaar
Ruim assortiment

Voordelen van een blokdeur

De scharnieren zijn geïntegreerd in de deur zelf en vallen dus niet op.

Tegenwoordig is eenvoud een hot topic. Steeds meer mensen kiezen voor interieurs met minder details en meer nadruk op een minimalistisch geheel. Ook het praktische staat bij deze interieurtypes centraal. Een blokdeur voldoet aan al deze eisen.

Dit deurtype is vooral geschikt voor nieuwbouw. Bij renovatie kan je een blokdeur laten plaatsen als de dagkanten opnieuw gedaan worden (de deuropening zou opnieuw gepleisterd moeten worden). Kom dus zeker tijdig langs zodat je jouw plakker de juiste informatie kan meegeven.

Helemaal 'af'

Blokdeuren kopen op maat

We maken onze blokdeuren op maat. Zo heb je de meeste vrijheid om zelf te beslissen welke blokdeur perfect bij jou past. Kies de juiste afmetingen, de meest aantrekkelijke vorm en de kleur die jouw interieur helemaal ‘af’ maakt.

Voor blokdeuren is hout nog steeds het meest populaire materiaal. We voorzien voor houten varianten veel keuze qua afwerking. Kies je bijvoorbeeld voor een geverfde, gelakte of zelfs een gefineerde deur?

Het is mogelijk om blokdeuren te laten maken die tot aan jouw plafond komen. Deze plafondhoge deuren maken de ruimte optisch groter.

De blokdeuren prijs hangt af van verschillende factoren zoals de afmetingen, afwerking… Weet je niet goed welke afwerking en kleur het best bij jouw interieur past? Doe gerust beroep op onze expertise om tot de juiste keuze te komen.

Witte onzichtbare blokdeur D-Frame onder trap

FAQ

Veel gestelde vragen

Veel mensen verwarren de term blokdeur met een onzichtbare deur. Een onzichtbare deur: de deur en het kader plaats je gelijk met de muur. Zo creëer je één grote wand. Werk hierna de deur en de muur af in dezelfde kleur om de deur de look van de muur te geven.

Een blokdeur plaatsen is precisiewerk omdat het snel opvalt wanneer de deur niet met de muur gelijk gemaakt is. Het is dus zeker interessant om dit door vakmensen met jarenlange ervaring te laten doen.

De prijs van een blokdeur hangt af van de afwerking en het gekozen materiaal. Met de afwerking bedoelen we het lakken van de deur. Kom eens langs in onze showroom voor een persoonlijke offerte op maat.

Vanaf opmeting tot plaatsing bedraagt de gemiddelde levertijd +/- 8 werkweken. Let wel op: in veel gevallen zit onze planning meer dan 8 weken vooraf vol, dus wacht niet tot het laatste moment om je deuren te bestellen en zorg dat je tijdig in de planning zit. Opmeting kan altijd op een later tijdstip ingepland worden. Kom zeker ook tijdig langs voor info en / of een offerte aangezien de keuze van je deuren invloed kunnen hebben op andere factoren in je bouw zoals het pleisterwerk, chape / vloer (uitzetvoegen en vloerovergangen), de plinten, etc.

Wanneer je bij ons je binnendeuren bestelt, voorzien wij steeds een opmeting ter plaatse om zeker te zijn dat alle maten correct zijn. Om een correcte offerte te ontvangen, kan het echter wel handig zijn om zelf al eens de maten te nemen (bij benadering). Hoe meer info, hoe concreter en correcter je offerte.

Het plaatsen van de deuren gebeurt best zo laat mogelijk in de bouw/verbouwfase. Na het plaatsen van de deuren volgen enkel nog het plaatsen van de plinten en de schilderwerken. Zeker bij gelakte deuren kunnen de deuren best zo laat mogelijk geplaatst worden. Des te minder kans op beschadiging als men nog met grote elementen moet passeren of er nog andere werken moeten gebeuren. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat het vochtgehalte in je bouw niet te hoog meer is en dat er al verwarming voorzien is. De minimale temperatuur in de woonst dient +/- 14° te bedragen. Dit om vochtproblemen en kromtrekking van de deurbladen tegen te gaan.

Binnendeuren kunnen op zich relatief makkelijk vervangen worden. Toch zijn er heel wat elementen waar je rekening mee moet houden bij het vervangen van binnendeuren:

  • Plinten moeten mogelijk aangepast / terug aan gewerkt / bij gezet worden
  • In sommige gevallen dient het pleisterwerk bijgewerkt te worden. Het kan gebeuren dat bij het uitbreken van de oude deuren het pleisterwerk afbrokkelt.
  • Muren moeten mogelijk opnieuw geschilderd worden. Zie je dat niet zitten, kies dan een omlijsting die minimaal even breed is als de huidige en liefst nog ietsje breder.

Wil je in je nieuwbouw woning bijvoorbeeld om budgettaire redenen voorlopig deuren plaatsen, werk dan de plinten nog niet aan en schilder nog niet of zet enkel een grondlaag op de muren. Zeker als je de deuren op relatief korte termijn (na een paar jaar) wil vervangen. Dit bespaart je een hoop moeite en kosten bij het vervangen je deuren.

Je kan ervoor kiezen om je binnendeuren zelf te schilderen. De meeste deuren zijn zowel gelakt verkrijgbaar als in schilderversie. Wil je een mooi resultaat bekomen, hou er dan wel rekening mee dat je de deurbladen best uit de omkasting haalt en het beslag demonteert. Op die manier kan je veel nauwkeuring werken en zal het eindresultaat een stuk fijner zijn. Mocht je echter kiezen voor gelakte deuren je wil jaren later je deuren toch schilderen, dan is dat ook perfect mogelijk. Een primer is dan zelfs niet nodig; je kan ze meteen overschilderen.

Dit hangt af van veel verschillende factoren: het gebruikte materiaal, de gekozen afwerking, het type frame etc. Informeer goed bij jouw plaatser om verrassingen te vermijden. Kom langs Peeters Interieur en krijg meteen een prijsofferte mee!

Dit verschilt per deurtype. Een schuifdeur en pivotdeur plaatsen neemt veel meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld een blokdeur monteren. Wanneer we de plaatsing inplannen, laten we weten hoe lang we ongeveer nodig hebben. Zo ben je goed op de hoogte.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen of heb je graag nog wat extra informatie voor je een deur koopt? Laat gerust iets weten of kom langs. We helpen je graag de juiste keuze te maken.

Hoe gaan we te werk?

Stappenplan voor het aankopen van blokdeuren

Stel je binnendeuren op maat samen in onze showroom

Kom langs in onze showroom in Meerhout en ontdek onze eindeloze mogelijkheden voor binnendeuren. We tonen je verschillende modellen en vertellen je alles over de materialen en afwerkingsmogelijkheden. Tijdens dit bezoek bepaal je jouw voorkeuren, waarna we een totaalofferte samenstellen. Zo weet je meteen wat jouw nieuwe deuren zullen kosten, inclusief plaatsing.

Persoonlijke opmeting ter plaatse

Wanneer je jouw nieuwe blokdeuren bestelt, spreken we meteen een datum af voor gedetailleerde opmetingen ter plaatse en voor de plaatsing zelf. Zo zijn we 100% zeker dat de binnendeuren naadloos passen in de voorziene deuropeningen. Deze opmetingen zijn noodzakelijk voor het uitwerken van technische productietekeningen.

Vakkundige plaatsing door onze vakmensen

Voor de plaatsingsdatum bevestigen we onze komst. Onze eigen vakmensen staan in voor een perfecte plaatsing en afwerking. We leveren alles netjes op. Bij een vervanging van bestaande deuren nemen we, indien gewenst, de oude deuren en het afval mee zodat je meteen van jouw nieuwe deuren kunt genieten.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.