Stijlvol & strak

Pivoterende deuren

Een pivoterende deur, in de volksmond ook wel taatsdeur genoemd, maakt gebruik van draaipunten in de vloer en het plafond. Hierdoor draait ze in beide richtingen rond haar eigen verticale as. Deze binnendeuren zijn zowel stijlvol als strak en voelen zich dus volledig thuis in moderne interieurs.

Nood aan zo goed als onzichtbare pivotdeuren? Dan zijn de pivoterende deuren van Adooré de beste keuze voor jou. Scrol verder als je hier meer over wilt weten.

Onzichtbare pivotdeur in keuken
Onzichtbare pivoterende deur open
Minimalistisch en stijlvol

Wat is een pivoterende deur?

Een pivoterende deur is een soort binnendeur die gebruik maakt van speciale, sterke scharnieren die in het deurvlak gemonteerd zijn. Doordat deze deuren rond hun verticale as draaien, kan je ze langs beide kanten openen.

De meest moderne varianten zijn voorzien van zo goed als onzichtbare scharnieren die in de deur verwerkt zijn. Deze deuren zorgen voor een minimalistische, stijlvolle look doordat dorpels en andere visueel storende elementen niet van toepassing zijn.

Heb je een grote doorgang of een ruimte waar je veel passeert? Hier is een pivotdeur een fantastisch idee. Je kan ze gemakkelijk openduwen en open laten staan.

Adooré deuren

Pivot van Adooré

De pivot van Adooré heeft de uitstraling van het X-frame model. De deur pivoteert naar beide kanten, waardoor het niet nodig is om een klink of greep te plaatsen. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden, waardoor je de pivotdeur volledig naar wens kan laten maken.

Speciale scharnieren

Voordelen van een pivoterende deur

Voor pivoterende deuren zijn er heel wat afwerkingen mogelijk. Je kunt kiezen tussen verschillende materialen en kleuren waarvan er zeker één perfect is voor jouw interieur.

Bij pivoterende deuren moet je weinig rekening houden met het gewicht van de deur. Dit komt omdat de scharnieren enorm stevig zijn en dus veel gewicht kunnen dragen. Hierdoor is het ook mogelijk om grote glaspartijen, afgewerkt met staal of aluminium, te gebruiken als pivoterende deur.

Het draaipunt van de deur kies je zelf. Je kan de pivoterende deur openen zoals een draaideur, maar dan in twee richtingen, als je de pivoterende scharnieren langs de zijkant plaatst.

Verder kies je zelf ook het gewenste formaat. Bij Peeters Interieur wordt elke deur 100% op maat gemaakt.

Moderne witte pivoterende deur open
IMGP6876_1_1.jpg
Voor elk interieur

Een pivoterende deur past in elk interieur

Een pivotdeur met glas voelt zich helemaal thuis in een modern interieur door de grote glaspartijen en strakke afwerking. In andere interieurs is een pivoterende deur een heuse aanvulling als je voor het juiste materiaal met de correcte afwerking kiest.

Er zijn heel veel verschillende afwerkingen en materialen beschikbaar omdat zowat elk deurblad als een pivoterende deur gebruikt kan worden. In een landelijk interieur zou je dus een deurblad kunnen kiezen dat uit hout bestaat en in een modern interieur één met een zwarte afwerking uit aluminium of staal.

Voor staal en aluminium zijn alle RAL-kleuren een optie. Als je een ander materiaal verkiest, kan je best eens langskomen in onze toonzaal te Meerhout voor advies op maat.

Hoe gaan we te werk?

Stappenplan voor het aankopen van pivoterende deuren

Stel je binnendeuren op maat samen in onze showroom

Kom langs in onze showroom in Meerhout en ontdek onze eindeloze mogelijkheden voor binnendeuren. We tonen je verschillende modellen en vertellen je alles over de materialen en afwerkingsmogelijkheden. Tijdens dit bezoek bepaal je jouw voorkeuren, waarna we een totaalofferte samenstellen. Zo weet je meteen wat jouw nieuwe deuren zullen kosten, inclusief plaatsing.

Persoonlijke opmeting ter plaatse

Wanneer je jouw nieuwe pivotdeuren bestelt, spreken we meteen een datum af voor gedetailleerde opmetingen ter plaatse en voor de plaatsing zelf. Zo zijn we 100% zeker dat de binnendeuren naadloos passen in de voorziene deuropeningen. Deze opmetingen zijn noodzakelijk voor het uitwerken van technische productietekeningen.

Vakkundige plaatsing door onze vakmensen

Voor de plaatsingsdatum bevestigen we onze komst. Onze eigen vakmensen staan in voor een perfecte plaatsing en afwerking. We leveren alles netjes op. Bij een vervanging van bestaande deuren nemen we, indien gewenst, de oude deuren en het afval mee zodat je meteen van jouw nieuwe deuren kunt genieten.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.