Stijlvol & strak

Pivoterende deuren

Een pivoterende deur, in de volksmond ook wel taatsdeur genoemd, maakt gebruik van draaipunten in de vloer en het plafond. Hierdoor draait ze in beide richtingen rond haar eigen verticale as. Deze binnendeuren zijn zowel stijlvol als strak en voelen zich dus volledig thuis in moderne interieurs.

Nood aan zo goed als onzichtbare pivotdeuren? Dan zijn de pivoterende deuren van Adooré de beste keuze voor jou. Scrol verder als je hier meer over wilt weten.

Onzichtbare witte plafondhoge pivotdeur in keuken
Onzichtbare pivoterende deur open
Minimalistisch en stijlvol

Wat is een pivoterende deur?

Een pivoterende deur is een soort binnendeur die gebruik maakt van speciale, sterke scharnieren die in het deurvlak gemonteerd zijn. Doordat deze deuren rond hun verticale as draaien, kan je ze langs beide kanten openen.

De meest moderne varianten zijn voorzien van zo goed als onzichtbare scharnieren die in de deur verwerkt zijn. Deze deuren zorgen voor een minimalistische, stijlvolle look doordat dorpels en andere visueel storende elementen niet van toepassing zijn.

Heb je een grote doorgang of een ruimte waar je veel passeert? Hier is een pivotdeur een fantastisch idee. Je kan ze gemakkelijk openduwen en open laten staan.

Adooré deuren

Pivot van Adooré

De pivot van Adooré heeft de uitstraling van het X-frame model. De deur pivoteert naar beide kanten, waardoor het niet nodig is om een klink of greep te plaatsen. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden, waardoor je de pivotdeur volledig naar wens kan laten maken.

Adooré deuren

Pivot van Adooré

De pivot van Adooré heeft de uitstraling van het X-frame model. De deur pivoteert naar beide kanten, waardoor het niet nodig is om een klink of greep te plaatsen. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden, waardoor je de pivotdeur volledig naar wens kan laten maken.

Stalen pivoterende deur pivot detail
Speciale scharnieren

Voordelen van een pivoterende deur

Voor pivoterende deuren zijn er heel wat afwerkingen mogelijk. Je kunt kiezen tussen verschillende materialen en kleuren waarvan er zeker één perfect is voor jouw interieur.

Bij pivoterende deuren moet je weinig rekening houden met het gewicht van de deur. Dit komt omdat de scharnieren enorm stevig zijn en dus veel gewicht kunnen dragen. Hierdoor is het ook mogelijk om grote glaspartijen, afgewerkt met staal of aluminium, te gebruiken als pivoterende deur.

Het draaipunt van de deur kies je zelf. Je kan de pivoterende deur openen zoals een draaideur, maar dan in twee richtingen, als je de pivoterende scharnieren langs de zijkant plaatst.

Verder kies je zelf ook het gewenste formaat. Bij Peeters Interieur wordt elke deur 100% op maat gemaakt.

Moderne witte pivoterende deur open
Pivoting door in white
Voor elk interieur

Een pivoterende deur past in elk interieur

Een pivotdeur met glas voelt zich helemaal thuis in een modern interieur door de grote glaspartijen en strakke afwerking. In andere interieurs is een pivoterende deur een heuse aanvulling als je voor het juiste materiaal met de correcte afwerking kiest.

Er zijn heel veel verschillende afwerkingen en materialen beschikbaar omdat zowat elk deurblad als een pivoterende deur gebruikt kan worden. In een landelijk interieur zou je dus een deurblad kunnen kiezen dat uit hout bestaat en in een modern interieur één met een zwarte afwerking uit aluminium of staal.

Voor staal en aluminium zijn alle RAL-kleuren een optie. Als je een ander materiaal verkiest, kan je best eens langskomen in onze toonzaal te Meerhout voor advies op maat.

FAQ

Veel gestelde vragen

Vanaf opmeting tot plaatsing bedraagt de gemiddelde levertijd +/- 8 werkweken. Let wel op: in veel gevallen zit onze planning meer dan 8 weken vooraf vol, dus wacht niet tot het laatste moment om je deuren te bestellen en zorg dat je tijdig in de planning zit. Opmeting kan altijd op een later tijdstip ingepland worden. Kom zeker ook tijdig langs voor info en / of een offerte aangezien de keuze van je deuren invloed kunnen hebben op andere factoren in je bouw zoals het pleisterwerk, chape / vloer (uitzetvoegen en vloerovergangen), de plinten, etc.

Wanneer je bij ons je binnendeuren bestelt, voorzien wij steeds een opmeting ter plaatse om zeker te zijn dat alle maten correct zijn. Om een correcte offerte te ontvangen, kan het echter wel handig zijn om zelf al eens de maten te nemen (bij benadering). Hoe meer info, hoe concreter en correcter je offerte.

Het plaatsen van de deuren gebeurt best zo laat mogelijk in de bouw/verbouwfase. Na het plaatsen van de deuren volgen enkel nog het plaatsen van de plinten en de schilderwerken. Zeker bij gelakte deuren kunnen de deuren best zo laat mogelijk geplaatst worden. Des te minder kans op beschadiging als men nog met grote elementen moet passeren of er nog andere werken moeten gebeuren. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat het vochtgehalte in je bouw niet te hoog meer is en dat er al verwarming voorzien is. De minimale temperatuur in de woonst dient +/- 14° te bedragen. Dit om vochtproblemen en kromtrekking van de deurbladen tegen te gaan.

Binnendeuren kunnen op zich relatief makkelijk vervangen worden. Toch zijn er heel wat elementen waar je rekening mee moet houden bij het vervangen van binnendeuren:

  • Plinten moeten mogelijk aangepast / terug aan gewerkt / bij gezet worden
  • In sommige gevallen dient het pleisterwerk bijgewerkt te worden. Het kan gebeuren dat bij het uitbreken van de oude deuren het pleisterwerk afbrokkelt.
  • Muren moeten mogelijk opnieuw geschilderd worden. Zie je dat niet zitten, kies dan een omlijsting die minimaal even breed is als de huidige en liefst nog ietsje breder.

 

Wil je in je nieuwbouw woning bijvoorbeeld om budgettaire redenen voorlopig deuren plaatsen, werk dan de plinten nog niet aan en schilder nog niet of zet enkel een grondlaag op de muren. Zeker als je de deuren op relatief korte termijn (na een paar jaar) wil vervangen. Dit bespaart je een hoop moeite en kosten bij het vervangen je deuren.

Je kan ervoor kiezen om je binnendeuren zelf te schilderen. De meeste deuren zijn zowel gelakt verkrijgbaar als in schilderversie. Wil je een mooi resultaat bekomen, hou er dan wel rekening mee dat je de deurbladen best uit de omkasting haalt en het beslag demonteert. Op die manier kan je veel nauwkeuring werken en zal het eindresultaat een stuk fijner zijn. Mocht je echter kiezen voor gelakte deuren je wil jaren later je deuren toch schilderen, dan is dat ook perfect mogelijk. Een primer is dan zelfs niet nodig; je kan ze meteen overschilderen.

Dit hangt af van veel verschillende factoren: het gebruikte materiaal, de gekozen afwerking, het type frame etc. Informeer goed bij jouw plaatser om verrassingen te vermijden. Kom langs Peeters Interieur en krijg meteen een prijsofferte mee!

Dit verschilt per deurtype. Een schuifdeur en pivotdeur plaatsen neemt veel meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld een blokdeur monteren. Wanneer we de plaatsing inplannen, laten we weten hoe lang we ongeveer nodig hebben. Zo ben je goed op de hoogte.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen of heb je graag nog wat extra informatie voor je een deur koopt? Laat gerust iets weten of kom langs. We helpen je graag de juiste keuze te maken.

Hoe gaan we te werk?

Stappenplan voor het aankopen van pivoterende deuren

Stel je binnendeuren op maat samen in onze showroom

Kom langs in onze showroom in Meerhout en ontdek onze eindeloze mogelijkheden voor binnendeuren. We tonen je verschillende modellen en vertellen je alles over de materialen en afwerkingsmogelijkheden. Tijdens dit bezoek bepaal je jouw voorkeuren, waarna we een totaalofferte samenstellen. Zo weet je meteen wat jouw nieuwe deuren zullen kosten, inclusief plaatsing.

Persoonlijke opmeting ter plaatse

Wanneer je jouw nieuwe pivotdeuren bestelt, spreken we meteen een datum af voor gedetailleerde opmetingen ter plaatse en voor de plaatsing zelf. Zo zijn we 100% zeker dat de binnendeuren naadloos passen in de voorziene deuropeningen. Deze opmetingen zijn noodzakelijk voor het uitwerken van technische productietekeningen.

Vakkundige plaatsing door onze vakmensen

Voor de plaatsingsdatum bevestigen we onze komst. Onze eigen vakmensen staan in voor een perfecte plaatsing en afwerking. We leveren alles netjes op. Bij een vervanging van bestaande deuren nemen we, indien gewenst, de oude deuren en het afval mee zodat je meteen van jouw nieuwe deuren kunt genieten.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.

Binnendeuren op maat

Peeters Interieur te Meerhout

Binnendeuren op maat vormen de specialiteit van Peeters Interieur. Met ons zelfontwikkelde gamma Adooré behoren we tot de absolute trendsetters voor moderne deuren in België. Voor allerlei soorten deuren op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze eigen lakkerij en met onze jarenlange ervaring werken we elke deur naar wens af. Iedere binnendeur wordt na een persoonlijke opmeting vervaardigd in ons eigen werkatelier. De professionele plaatsing en afwerking gebeurt door eigen vakmensen.

Kom gerust langs in onze showroom in Meerhout om inspiratie op te doen en advies op maat te krijgen.